Mezunlar

Öğrenciler eğitimleri boyunca aldıkları bilgi ve beceriyi mezuniyetten sonra aşağıdaki kurum ve projelerde bir kariyere dönüştürebilirler. Ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda "kütür ve turizm uzmanı" olarak görev alabilirler.

  • Özel kültür kurumları (Borusan, Aksanat, vb.)
  • Özel müzeler ve sanat galerileri
  • Sivil Toplum Kuruluşları (İKSV, Anadolu Kültür, ÇEKÜL, Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı, vb.)
  • Kamu kurumları ( kültür merkezleri)
  • Uluslararası kültür kurumları (UNESCO, Avrupa Birliği, vb.) ve bu kurumlarca desteklenen projeler

Melis Baykan

Sanat ve Kültür Yönetimi, 2014 Mezunu Red Bull, Kültürel Pazarlama

“Sanat ve Kültür Yönetimi Bölümü, varış noktalarını ancak senin belirleyebileceğin bir yolculuğa çıkış gibi. Kendini ve yaşadığın çevreyi tanımakla beraber ikisini de şekillendirecek kişi haline geliyorsun.

Birbirinden değerli hocalarımız bizleri kültür girişimcileri olma yolunda cesaretlendirirken bir yandan da kültür sanat camiasının en saygın kişilerinin tecrübelerini kendi ağızlarından dinleme şansı buluyorduk. Düşünün ki çalışmayı hayal ettiğiniz veya yaptıkları her konsere bilet aldığınız, sahnede izlemeye bayıldığınız kişiler sizinle tartışıp deneyimlerini paylaşıyor. İşte sıcak ilişkiler kültürümüzün ve iş hayatının temelinde yatıyor. Bana gelirsek, kültür insanoğlunun geriye bıraktığı her şeydir. Bir tür iz bırakmak olarak düşünebiliriz. Okulum ve bölümüm bana bu konuda bir kılavuz ve bakış açısı verdi. Yeni nesil kültürel temsilcileri olarak bu sektörde kol kola iş yapmaya öğrenim yıllarında başlamıştık, şimdi gururla iş arkadaşları olarak beraber çalışıyoruz.

Birçok bölüm arkadaşımla beraber çalışma hayatıma Pozitif Live ile başlayıp kurduğum ilişkiler sayesinde Red Bull gibi bir markanın yenilikçi işlerini organize ederek devam ediyorum. Bütün bunlar ile beraber dijital medyanın gücünü kültürel araştırmalarla şekillendirmeyi planladığım bir başka proje için de temelleri atıyorum. Yol gösterici ve yol arkadaşı olan hocalarımın ellerinden öperim, bize mezuniyetin gelip geçeceğini ancak paylaşımın asla bitmeyeceğini gösteren kendileri oldular.”

"Tanıtım günlerine gelmiştik babamla. Kafam hala karışıktı acaba doğru bölümü mü seçiyorum diye. Serhan Hoca (Ada) konuşmaya başladı. O anlattıkça, dedim ki “oldu bu iş, ben bu mesleği yapacağım”. Saatlerce süren aile tartışmaları sonrası kendimi İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Sanat ve Kültür Yönetimi Bölümü’nde buldum. İlk gün hatırlıyorum Serhan Hoca'nın dersinden çıkınca ne kadar doğru karar verdiğimi düşünmüştüm. Bir gün bile farklı bir düşüncem olmadı. Dört sene boyunca alınabilecek en doğru, en kaliteli ve en keyifli dersleri aldım. Sadece yöneticilik değil, aynı zamanda sanat, sadece kendi bölümüm değil Sahne ve Gösteri Yönetimi Bölümü’nden de pek çok ders almama izin veren hocalarım! Alanında en iyi olduğuna inandığım hocalarımla çok iyi bir bağ kurduk ve dört sene boyunca her anımda yanımda oldular. Her yenilikçi düşünceme destek olup, bütün isyanlarıma saygıyla çözüm ürettiler.

Şimdi sanat yönetiminde öğrendiklerimin meyvesini müzik endüstrisi yüksek lisansımı yaparken alıyorum. Birbirinden farklı gözüken iki alan aslında birbirine ne kadar yakın. Bugüne bu başarıyla gelmemi sağlayan bütün hocalarıma teker teker bir kez daha benim gibi çılgın bir öğrenciye gösterdikleri sabır ve sevgi için teşekkür ediyorum!

Yaşasın BİLGİ Sanat ve Kültür Yönetimi! Yaşasın Sanat!"

Gönül Gülce Karaarslan

Sanat ve Kültür Yönetimi, 2015 Mezunu University of Westminster Music Business / Management Yüksek Lisans Öğrencisi