BİLGİ Online

 

2000 yılında Türkiye’nin ilk e-MBA programını hayata geçiren İstanbul Bilgi Üniversitesi yeni açtığı online yüksek lisans programlarıyla öncü rolünü sürdürüyor.

Evrensel değerlerle donanmış kültürel ve bilimsel ortamıyla Türkiye’deki üniversiteler arasında öncü ve yenilikçi bir rol üstlenen İstanbul Bilgi Üniversitesi, dünya teknolojisini kaliteli eğitimiyle harmanlayarak öğrencilerine online öğrenme fırsatı sunarken bir yandan da uzaktan eğitim programlarıyla iş dünyasına donanımlı bireyler kazandırıyor. Bugüne kadar 2500’ü aşkın kişinin mezun olduğu online eğitim programlarının şu andaki aktif öğrenci sayısı ise 500’e yakın...

Özellikle İstanbul dışında yaşayanlar, yoğun seyahat programları olanlar veya İstanbul’da çalışsalar dahi ders saatlerine uymak konusunda sıkıntı yaşayan profesyoneller için online seçenekler sunan İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde öğrenciler, 7/24 her türlü dijital ortamdan erişebildikleri BİLGİ LMS (Learning Management System) ile online derslerini hem dizüstü bilgisayarlarından hem de tablet, cep telefonu gibi mobil araçlardan görüntüleyebiliyor.

Online eğitim, yaşam boyu öğrenme prensibine uygun olarak, özellikle “çalışan yetişkin” kategorisindeki, yoğun iş temposuna rağmen profesyonel gelişimlerine yatırım yapmak ve iş hayatlarındaki verimliliklerini artırmak isteyen öğrenciler için oldukça ilgi gören bir öğrenme alternatifi olarak karşımıza çıkıyor.

BİLGİ’de Online öğrenme kişinin kendi öğrenme zamanını yönetebildiği ve kişiselleştirebildiği, esnek, interaktif, sosyal platformlar ya da işbirliği araçları üzerinden diğer öğrencilerle ve akademisyenlerle iletişim kurabildiği, eğitmen-merkezli değil öğrenci-merkezli, sadece tek bir mekana bağlı kalmadan derslere erişebileceği, son teknoloji online öğretim araçlarını kullanabileceği bir eğitim yöntemi olarak sürdürülüyor.  

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde online öğrenme faaliyetleri öğrenme teknolojileri kullanılarak hizmet vermeye devam ediyor. 7/24 her türlü dijital ortamdan erişebildikleri BİLGİ LMS (Öğrenme Yönetim Sistemi) ile öğrenciler;

  • online derslerini, ders planlarını takip edebilir,
  • online ders içeriklerini ve öğrenme materyallerini hem dizüstü bilgisayarlarından hem de tablet, cep telefonu gibi mobil araçlardan görüntüleyebilir,
  • canlı derslere katılabilir ve kaçırdığı ders kayıtlarını izleyebilir,
  • tartışma odaları, forum, sohbet gibi etkileşimli aktivitelere katılabilir,
  • akademisyenler ve diğer öğrencilerle iletişim kurabilir,
  • akademisyenlere soru sorabilir,
  • duyuru/etkinlikleri takip edebilir ve ödev, tartışma forumu, test gibi ölçme/değerlendirme araçları ile bilgilerini test edebilirler.

Online derslerin yapısı 

Online dersler, 14 haftalık içerikler halinde çeşitli online öğrenme aktiviteleri kullanılarak sunuluyor. Her dersin planı dönem başında öğrencilerle paylaşılırken ders içerikleri ise haftalık olarak görüntüleniyor. Dersler, web sayfaları olarak sunulan ders notları, önceden günü ve saati duyurulan canlı dersler, o haftanın konusuyla ilgili ödev sayfaları ve öğrencilerin kendi kendilerini sınayabilecekleri testlerden oluşuyor. Her haftanın ilk gününde o hafta işlenecek konulara ait notlar, online testler, vaka çalışmaları ve yardımcı kaynaklar ile metinler öğrencilerin kullanımına açılıyor.

Online Derslerde İletişim ve Değerlendirme 

Derslerde iletişim ‘Duyuru Panosu’ üzerinden gerçekleşiyor. İlgili akademisyen ve öğrenciler, tüm öğrencileri ilgilendiren duyuruları bu panoya koyuyor. ‘Forum’ kısmında ise öğrenciler ve akademisyenler arasında çeşitli konularda tartışma ortamı yaratılıyor ve foruma katılanlar birbirlerine ilgili konuda cevap yazabiliyor. Derslerde öğrenciler iki alanda değerlendiriliyor. Bunlardan ilki öğrencinin dönem boyunca yaptığı çalışmalar, diğeri de final sınavı… Dönem boyunca yapılan çalışmalar ödev, proje, vaka çalışmaları, testler ve internet üzerinden yapılan çalışmaları içerirken final sınavı ise dönem sonunda üniversitenin kampüsünde gerçekleştiriliyor.


Uzaktan Eğitim Yüksek Lisans Programlarımız ile ilgili detaylı bilgi için tıklayın.