ÖEGB Üyeleri

PERİHAN ÇAYIREZMEZ

Perihan Çayırezmez Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İngilizce Öğretmenliği Bölümünde lisans programını tamamladıktan sonra Hacettepe Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümünde Yüksek lisansını yapmıştır. Aynı zamanda Consultants-E tarafından verilen uzaktan eğitim moderatörü sertifikasına sahiptir.

Perihan Çayırezmez 1997’den beri  İngiliz Dili Eğitimi alanında eğitim vermekle birlikte müfredat ve sınav danışmanlığı, takım liderliği, öğretmen danışmanlığı ve uzaktan Eğitim pedagojik danışmanlığı yapmıştır. EAQUALS Akreditasyon Komitesi’nde İngilizce Hazırlık Programı Müfredat Danışmanı olarak yer almıştır. Aynı zamanda, CEA Akreditasyon sürecindeki komitede görev almıştır. Buna ek olarak, 2015-2020 yılları arasında, İstanbul Bilgi Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi’nde (UZEM) Pedagojik Danışman olarak çalışmış, öğretim üyelerinin tamamen çevrimiçi ve karma ders tasarımlarına birebir destek sağlamış ve kendilerine uzaktan eğitim becerileri kazandırmak için eğitimler düzenlemiştir. Halen İstanbul Bilgi Üniversitesi, İngilizce Hazırlık Programında öğretim görevlisi ve eğitici eğitmenliği yapmaktadır. Ayrıca, İstanbul Bilgi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünde ve Genel Eğitim bölümünde tamamen çevrimiçi ve blended seçmeli ders tasarlayıp vermektedir. Kendisi BİLGİ Eğitim’de Mükemmellik ve Kalite Birimi’nin hazırladığı rehber kitabın yazarlarından biridir.

Yaşam boyu öğrenme ilkesini benimseyip, eğitici eğitimi ve gelişimi, müfredat hazırlama, yüz yüze ve tamamen çevrim içi ders materyali geliştirme, eğitim psikolojisi, dil öğretimi strateji gelişimi ve uzaktan eğitim ve ders planlama konularıyla ilgilenmektedir.

FATMA ERDEN

Fatma Erden, İstanbul Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nden 2002 yılında mezun oldu. Yüksek lisansını İngiliz Dili Eğitimi bölümünde tamamladı. Aynı zamanda Consultants-E tarafından verilen uzaktan eğitim moderatörü sertifikasına sahiptir.ICELT ve SLTEP sertifikalarını aldı. İngilizce Öğretmenliği alanında yüksek lisans eğitimi devam etmektedir. Fatma Erden bu alanda 2001 yılından beri çalışmaktadır. Kariyeri süresince öğretmen, öğretmen danışmanı ve eğitici eğitmeni olarak farklı görevlerde bulundu. Anadolu Üniversitesi Uzaktan Eğitim İngilizce Öğretmenliği öğrencilerini Dilbilim ve Morfoloji derslerine hazırlık kursu vermiştir. Halen İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde eğitici eğitmeni olarak eğitimler vermekte ve öğretim görevlisi olarak görev almaktadır. Ayrıca İBU İngilizce Öğretmenliği bölümünde ders vermektedir. Öğretmen eğitimi ve gelişimi, Öğretmen Motivasyonu ve Otonom Öğrenci yetiştirme alanlarına ilgi duymaktadır.

HÜMA TAŞ

Hüma Taş Gazi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünden 2005 yılında mezun oldu. Yüksek lisansını Sakarya Üniversitesi Eğitim Programları ve Öğretim alanında tamamladı. University of Toronto’da Yabancı Dil Olarak İngilizce Öğretimi sertifikası aldı. Cambridge Eğitmen Eğitimi programına katıldı. University of Michigan tarafından verilen online eğitimi tamamlayarak Yükseköğrenimde Eşitlik, Çeşitlilik ve Katılım için Liderlik Etme sertifikası aldı. Hüma Taş 2007 yılından beri İngilizce Öğretimi alanında çalışmaktadır. Halen İstanbul Bilgi Üniversitesi İngilizce Hazırlık Programında eğitici eğitmeni ve öğretim görevlisi olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda İstanbul Bilgi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünde ders vermektedir. Sosyal sorumluluk,  öğretmen eğitimi ve gelişimi konularına ilgi duymaktadır.

JAMES SMART

James Smart İstanbul Bilgi Üniversitesi İnglizce Hazırlık Programı’na 2013 yılında katıldı. 2000 yılında Northampton Üniversitesi’nden mezun oldu. DELTA sertifikasına sahiptir. İngilizce Dili Eğitimi alanında 10 yıldır çalışmaktadır. 2010 yılından beri 7 farklı ülkede CELTA eğitmeni olarak, yeni öğretmenleri yetiştirmekte ve İngilizce öğretmenlerine, İngilizce öğretimi konusundaki potansiyellerini arttırmalarına yardımcı olacak eğitimler vermektedir.