Spor ve Sanat İçerikli Kulüpler

Bi 'Müzik Kulübü

Kulübün kuruluş amacı, İstanbul Bilgi Üniversitesinde müzik yapmayı ve dinlemeyi seven insanları bir araya getirmek ve öğrencileri hem sosyal anlamda hem de müzikal anlamda kendilerini ifade edebilecekleri bir alan sunmaktır.

can.sayilkan@bilgiedu.net

Bisiklet Kulübü

Bisiklet sevgisi kazandırmak ve yaygınlaştırmak, ayrıca bisikletin sağlıklı, ekonomik ve çevreci bir ulaşım aracı olduğu konusunda bilinç ve farkındalık yaratmak.

barayda.tunca@bilgiedu.net

Capoeira Kulübü

Capoeira Kulübü bir AfroBrezilyan savunma sanatı olan capoeira ile alakalı çalışmalar yapan bir kulüptür, kulübün amacı çeşitli ders organizasyon aktiviteler ile capoeira kültürünü insanlara benimsetirken, aynı zamanda yapılan çalışmalar ile bedensel ve zihinsel farkındalığın artmasını sağlamak ruh ve beden sağlıklarının gelişimine yardımcı olmak iletişim ve sosyal kabiliyetlerin neşeli bir ortam içerisinde geliştirmelerine teşvik etmektir.

aynaz.talebi@bilgiedu.net

Dans Kulübü

Farklı dans türlerinde eğitimler vererek ulusal ve uluslararası müsabakalarda üniversitemizi temsil edecek sporcular yetiştirmek. Yapılan gösteri ve yarışmalarda performans sergilemek.

mehmet.erdogdu@bilgiedu.net

Dağcılık Kulübü

İstanbul Bilgi Üniversitesi Dağcılık Kulübü doğaya saygılı, dağcılık disiplinine, yeterli teorik ve pratik bilgiye sahip dağcılar yetiştirmek amacıyla 2000 yılında kurulmuştur. Üyelerine bir yıl süren teorik ve pratik derslerden oluşan bir eğitim programı sunar. Bu programı tamamlayan üyeler kulüp dahilinde birer dağcı olarak çeşitli dağcılık faaliyetlerine başlar ve kulüpte eğitmen olarak görev alırlar.  Gönüllülük esasına dayanan bu eğitim programı sayesinde BİLGİDAK dağcılık spor ve kültürünün daha geniş kesimlere ulaşmasına katkıda bulunur.

eray.topcu@bilgiedu.net

Bilgi Crows Muggle Quidditch Kulübü

Quidditch sporunu Bilgi Üniversitesi kampüslerinde yaygınlaştırarak Quidditch Derneği tarafından düzenlenen Türkiye Quidditch Ligi ve Türkiye Quidditch Kupası etkinliklerinde İstanbul Bilgi Üniversitesi’ni temsil etmek.

dicle.temiz@bilgiedu.net

BİLGİ Extreme

Bilgi Extreme Kulübü, İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencilerini kendi bünyesine üye alarak snowboard, kayak, dalga sörfü, wakeboard, yamaç paraşütü, skydiving, rüzgar sörfü, kitesurf sporları çerçevesinde bir araya getirir. Bu sporlara yönelik eğitim ve spor devamlılığı göstermek amacıyla etkinlikler planlar ve gerçekleştirir.

Ferhat.kayar@bilgiedu.net

BİLGİ Kickboks Kulübü

Kick boks sporu üzerine çalışmalar yapmayı amaçlamaktadır.

irem.yilmaz05@bilgiedu.net

BİLGİ Kurgusal Evrenler Kulübü

İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencileri olarak kurduğumuz ve kurgusal evrenlere ilgisi olan herkesi bir araya toplamak ve buna bağlı etkinlikler yapmak isteyen bir kulübüz.

atacan.bas@bilgiedu.net

Roadrunner Koşu Kulübü

RoadRunner, yoğun ders programı ve monoton hayata, hareket ve sosyal çevre sunarak bireysel başarı ile birlikte, sağlıklı ve bilinçli bir yaşama önderlik etmektedir.

ghaith.alhakeem@ bilgiedu.net

Sualtı Kulübü BİSUS

Bilgi Üniversitesi Sualtı Sporları Kulübü olarak amacımız; dalışa ilgili üyelerimize sualtı yaşamını ve dalış sporunu sevdirmek. Üyelerimize dalış için gerekli altyapıyı ve eğitimi sağlayarak, dalış gezileri düzenlemek ve onları sualtı dünyasıyla tanıştırmak.

onat.tumerdem@bilgiedu.net

Kültür Sanat Kulübü

Kültür sanat faaliyetlerini takip etmek üzere kurulmuştur.

zeynep.camli@bilgiedu.net

E-Spor Kulübü

Dünyadaki ve Türkiye’deki hızla gelişmekte olan eSpor kültürünün ve sektörünün tanıtılması. Geleceğe yönelik okul takımları organizasyonun kurulması ve düzenli programlar hazırlanması. Türk ve yabancı üniversiteler arası espor turnuvalarına katılım gösterilebilmesi adına adımlar atılması. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin isminin Türkiye’deki eSpor sektöründe güçlü bir isme sahip olması.

Oguzhan.yontuk@bilgiedu.net

BİLGİ Yelken Kulübü

BİLGİ’li yelkenciler yetiştirmek, İstanbul Bilgi Üniversitesi’ni yelken ve denizcilik camiasında başarıyla temsil etmektir.

doga.aribas@bilgiedu.net

BİLGİ Kürek Kulübü

Kulübün kuruluş amacı üniversitemizi kürek yarışlarında temsil edip okulumuzu kürek sporunda teşvik ettirici eğitimler ile adını duyurmak ve daha fazla sporcu kazandırmaktır.

atakan.mut@bilgiedu.net

Riders Of BİLGİ

Motorsiklet kültürünü Türkiye'nin genç nüfusuna doğru bir şekilde yaymayı amaçlar.

Can.karaca@bilgiedu.net

Sahne Bi Mavi Kulübü

Hedefimiz, tiyatroyu 7 sanat dalının hakettiği ilgi ve alakayı okulumuzda da sergilemektir. Bunu sağlamak için sene sonunda sergilemeyi hedeflediğimiz oyunu müzik grubumuzun canlı performansıyla ve kendi yaratacağımız dekorlarla desteklemeyi amaçlamaktayız. Aynı zamanda yıl içinde sektörden bu alanda profesyonelleşmiş katılımcıların destekleriyle çeşitli atölye çalışmaları ve söyleşiler yapmayı hedeflemekteyiz.

elif.oner@bilgiedu.net

BİLGİ Kamp Kulübü

İstanbul Bilgi üniversitesi öğrencilerine doğa sevgisini aşılamak, çeşitli etkinlikler ile kamp kültürünü tanıtmak.

damla.inalpolat@bilgiedu.net

BİLGİ Sports Business Club

Mesleki becerilerin yanında sosyal programlar ve aktiviteler planlayarak geleceğin spor yöneticilerini tam donanımlı yetiştirmeyi amaçlayan kulüptür.

mucahit.meydanci@bilgiedu.net