Spor ve Sanat İçerikli Kulüpler

BiMüzik Kulübü

BİLGİ’de müzik yapmayı ve dinlemeyi seven insanları bir araya getirmeyi, öğrencilere hem sosyal anlamda hem de müzikal anlamda kendilerini ifade edebilecekleri bir alan sunmayı amaçlar. Öğrenciler, kulübün alt oluşumlarından biri olan BİLGİ Orkestra bünyesinde enstrümanist ya da vokalist olarak alanında yetenekli müzisyenler ile bir orkestrada yer alır. Öğrenciler bu orkestrada günümüz modern pop şarkılarının yeniden düzenlemelerini yapabilir, klasikleşmiş rock eserleri ya da klasik yapıtları seslendirebilirler. Bi’Kaç Grup ile ilgilendiği müzik tarzlarına göre müzik gruplarına katılabilir ve Bi'Koro içinde eşsiz düzenlemelerle çok sesli bir koroda yer alabilirler.

seray.akyildiz@bilgiedu.net

BİLGİ Dağcılık Kulübü

BİLGİ Dağcılık Kulübü doğaya saygılı, dağcılık disiplininde yeterli teorik ve pratik bilgiye sahip dağcılar yetiştirmek amacıyla 2000 yılında kurulmuştur. Üyelerine bir yıl süren teorik ve pratik derslerden oluşan bir eğitim programı sunar. Bu programı tamamlayan üyeler kulüp dahilinde birer dağcı olarak çeşitli dağcılık faaliyetlerine başlar ve kulüpte eğitmen olarak görev alırlar. Gönüllülük esasına dayanan bu eğitim programı sayesinde BİLGİDAK dağcılık spor ve kültürünün daha geniş kesimlere ulaşmasına katkıda bulunur.

murat.erturk02@bilgiedu.net

BİLGİ Endurance

BİLGİ Endurance; yüzme, bisiklet, koşu ve triatlon branşlarını bir araya getirerek yoğun ders programı arasında monoton hayata hareket katmayı, BİLGİ öğrencilerine sosyal çevre sunmayı ve onları bireysel başarının yanı sıra sağlıklı ve bilinçli bir yaşama yönlendirmeyi amaçlar.

kemal.caferzade@bilgiedu.net

BİLGİ Güncel Sanat Kulübü

BİLGİ Güncel Sanat Kulübü, İstanbul Bilgi Üniversitesi bünyesindeki bir kültür-sanat kulübüdür. Kültür-sanata ilgi duyan her öğrenci kulübe dahil olabilmektedir. Kulübün ana misyonu kültür endüstrisi çalışanları ile öğrencileri bir araya getirmektir. Aynı zamanda kültür alanında iş ve staj olanakları paylaşılmakta; kültür alanında kariyer yapmak isteyenlere yol gösterici olmak amaçlanmaktadır.

ecem.tekeli@bilgiedu.net

BİLGİ Kürek

Kürek sporunu tanıtarak BİLGİ’li kürekçiler yetiştirmeyi amaçlar. İstanbul Bilgi Üniversitesi’ni kürek camiasında başarıyla temsil etmeyi hedefler.

selmanur.sener@bilgiedu.net

BİLGİ Sualtı Sporları Kulübü

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sualtı Sporları Kulübü bir dalış sporları kulübüdür ve amacı doğaya ve sualtına saygılı dalgıçlar yetiştirmek, dalgıç olan kişilere tecrübe kazandırmaktır. Spor faaliyetlerinin yanı sıra sosyal sorumluluk projeleri yürüterek toplumsal fayda sağlamayı hedefler.

elifsu.guler@bilgiedu.net

BİLGİ Yelken Kulübü

BİLGİ’li yelkenciler yetiştirmeyi amaçlayan kulüp, İstanbul Bilgi Üniversitesi’ni yelken ve denizcilik camiasında başarıyla temsil etmeyi hedefler.

kerem.ates@bilgiedu.net

CINE-SANTRAL Kulübü

BİLGİ Sinema Kulübü, özellikle sinema alanında etkinlikler düzenleyerek kampüsün kültürel hayatına zenginlik katmayı hedefler. Çoğunlukla film gösterimleri ve sektörel buluşmalar düzenleyerek üniversitenin sinemaya meraklı öğrencilerini bir araya getirmeyi amaçlar.

can.bulut04@bilgiedu.net

Dans Kulübü

Farklı dans türlerinde eğitimler vererek ulusal ve uluslararası müsabakalarda BİLGİ’yi temsil edecek sporcular yetiştirmeyi amaçlar. Gösteri ve yarışmalarda performans sergilemeyi hedefler.

utku.molla@bilgiedu.net

BİLGİ Espor & Gaming Kulübü

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin Türkiye’de hızla gelişmekte olan e-spor sektörüne adaptasyonuna ve piyasada söz sahibi olmasına katkıda bulunmayı amaçlar.

efe.guroler@bilgiedu.net

BİLGİ Batı Sanatları ve Kültürleri Kulübü

Kulübümüzün kuruluş amacı; çeşitli batı sanatlarını, tarih içinde kurulan çeşitli medeniyetleri ve onların kültürlerini yakından incelemek, bu konular üzerine yapılan farklı etkinlik ve araştırmalarla üyelerin bilgi hazinelerini güçlendirmek, drama, roman ve benzeri uyarlamaların gösterimlerini yapıp Batı dilleri ağırlıklı olmak üzere dünya dilleri üzerine kulüp üyeleri ile tartışmalar yapabileceğimiz etkinlikler düzenlemektir. Kulüp aynı zamanda Batı sanatlarına emek vermiş sanatçıların hayatları ve biyografileri ile ilgili araştırma ve konuşmalar yapmayı ve Batılı sanatçıların diğer dünya sanatçıları üzerindeki etkilerini bulup kulüp üyeleri ile paylaşmayı hedefler

mina.erginay@bilgiedu.net