Spor ve Sanat İçerikli Kulüpler

BİLGİ Dağcılık Kulübü

İstanbul Bilgi Üniversitesi Dağcılık Kulübü dağcılık disiplininde yeterli teorik ve pratik bilgiye sahip, doğaya saygılı dağcılar yetiştirmek amacıyla 2000 yılında kurulmuştur. Üyelerine bir yıl süren teorik ve pratik derslerden oluşan bir eğitim programı sunar. Bu programı tamamlayan üyeler kulüp dahilinde birer dağcı olarak çeşitli dağcılık faaliyetlerine başlar ve kulüpte eğitmen olarak görev alırlar.  Gönüllülük esasına dayanan bu eğitim programı sayesinde BİLGİDAK dağcılık sporu ve kültürünün daha geniş kesimlere ulaşmasına katkıda bulunur.

eda.kocer@bilgiedu.net

BİLGİ Endurance

BİLGİ Endurance; yüzme, bisiklet, koşu ve triatlon branşlarını bir araya getirerek yoğun ders programı arasında monoton hayata hareket katmayı, BİLGİ öğrencilerine sosyal çevre sunmayı ve onları bireysel başarının yanı sıra sağlıklı ve bilinçli bir yaşama yönlendirmeyi amaçlar.

fahreddin.eren@bilgiedu.net

BİLGİ E-sports & Gaming Kulübü

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin Türkiye’de hızla gelişmekte olan e-spor sektörüne adaptasyonuna ve piyasada söz sahibi olmasına katkıda bulunmayı amaçlar. Türkiye’deki lise öğrencisi potansiyel adayların İstanbul Bilgi Üniversitesi’ni bu sektörde güçlü bir tercih olarak görmesini ve bu konuda kendilerini geliştirebilmek adına tercihlerini bu yönde kullanmalarını sağlamayı hedefler.  Ayrıca, okul içerisinde düzenli etkinlikler organize ederek BİLGİ’deki oyuncular için ortak bir platform ve komünite oluşturmak da kulübün amaçları arasında yer alır.

berk.serbest@bilgiedu.net

BİLGİ Film Makers

BİLGİ Filmmakers, film çekmeye merakı olan tüm öğrenciler için bir platform yaratır. Bu platform, film projelerinde görev alabilecek kişileri (senarist, yönetmen, yapımcı, editor vb.) bir araya getirir. Kulüp, haftalık atölye çalışmalarıyla BİLGİ öğrencilerine film yapımını öğreterek herkesin bu sürece katkıda bulunmasını sağlar. Kulüp, ulusal ya da uluslararası bir film festivali başlatarak öğrencilerin daha fazla film üretmesini sağlamayı amaçlar.

eren.suzer@bilgiedu.net

BİLGİ Güncel Sanat Kulübü

BİLGİ Güncel Sanat Kulübü, BİLGİ bünyesindeki bir kültür kulübüdür. Bu kulüp, sanata ve kültüre ilgi duyan her öğrenciye açıktır. Kulüp, konuşmalar ve seminerler düzenleyerek kültür endüstrisi çalışanları ile öğrencileri bir araya getirmeyi amaçlar.

zeyyat.hatipoglu@bilgiedu.net

BİLGİ Kamp Kulübü

İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencilerine doğa sevgisini aşılamayı, çeşitli etkinlikler ile kamp kültürünü tanıtmayı amaçlar.

damla.inalpolat@bilgiedu.net

BİLGİ Kickboks Kulübü

Kick boks sporu üzerine çalışmalar yapmayı amaçlar.

sahin.togrul@bilgiedu.net

BİLGİ Kürek Kulübü

Kürek sporunun Üniversitemizde tanıtılması, yaygınlaştırılması ve Üniversitemizin yarışlarda temsil edilebilmesini amaçlar.

alara.tatari@bilgiedu.net

BİLGİ Sahnesi Tiyatro Kulübü

Öğrencilerin kolektif üretim bilinçlerini yükseltmeyi hedefler. Sahneye sadece müsamere mantığı ile oyun koymayı değil, aynı zamanda biçimsel ve içeriksel araştırmalar yapmayı, tartışma alanları oluşturmayı, tiyatroyu destekleyecek okumalar yapmayı amaçlar. Bu çalışmalarla katılımcıların gündelik hayat farkındalığını artırırken, topluluk önünde konuşma ve derdini bağlamdan kopmadan anlatma becerilerini de geliştirir.

Ada.ozsar@bilgiedu.net

BİLGİ Yelken

BİLGİ’li yelkenciler yetiştirmeyi amaçlayan kulüp, İstanbul Bilgi Üniversitesi’ni yelken ve denizcilik camiasında başarıyla temsil etmeyi hedefler.

ezgi.aydin03@bilgiedu.net

BİMüzik Kulübü

BİLGİ’de müzik yapmayı ve dinlemeyi seven insanları bir araya getirmeyi, öğrencilere hem sosyal anlamda hem de müzikal anlamda kendilerini ifade edebilecekleri bir alan sunmayı amaçlar. Öğrenciler, Bi’Kaç Grup ile ilgilendiği müzik tarzlarına göre müzik grubuna katılabilir, BİLGİ Müzikal ile müzikal tiyatro eğitimi alıp bir müzikal oyunu sergileyebilir ve Bi’Koro ile eşsiz düzenlemelerle çok sesli bir koroda yer alabilirler.

cagan.keskin@bilgiedu.net

BİSUS

Sualtı Sporları Kulübü’nün amacı 1 yıldız ve 2 yıldız dalgıçlar yetiştirmektir. Sualtı sporlarına ilgi duyan BİLGİ öğrencilerini bir araya getirmeyi amaçlayan kulüp, sosyal sorumluluk projeleriyle topluma fayda sağlamayı hedefler.

ceren.ozgul@bilgiedu.net

Dans Kulübü

Farklı dans türlerinde eğitimler vererek ulusal ve uluslararası müsabakalarda BİLGİ’yi temsil edecek sporcular yetiştirmeyi amaçlar. Gösteri ve yarışmalarda performans sergilemeyi hedefler.

Onat.bektas@bilgiedu.net

Sahne Bi’Mavi

Tiyatronun hak ettiği ilgiye ulaşması için çalışır. Bu amaçla sene sonunda kulüp tarafından bir oyun sergilenir. Oyun, kulüp öğrencilerinin yer aldığı müzik grubunun canlı performansı ve kulüp tarafından hazırlanmış dekorlarla desteklenmektedir. Ayrıca kulüp yıl içinde sektör profesyonellerinin katıldığı çeşitli atölyeler ve söyleşiler yapmayı hedefler.

elif.oner@bilgiedu.net