Sosyal Sorumluluk ve Hobi Kulüpleri

Bi'Fark Kulübü

Türkiye’de ve dünyada çeşitli gruplara karşı önyargılar ve ayrımcılık konusunda çalışmayı planlar. Hayatın her alanında karşılaşılan önyargıları, zorluk ve engelleri tespit ederek bunlarla mücadele etmeyi ve eşitlikçi bir ortam sağlamayı hedefler. Bu amaç doğrultusunda sosyal bilimlerin birikimlerinden beslenerek teorik ve pratik çalışmalar yürütür, sorunlara çözümler üretmeyi ve insanlara farkındalık kazandırmayı amaçlar.

selen.anameric@bilgiedu.net

Bigezet

BİLGİ öğrencileri için kültürel geziler, söyleşiler, yurtiçi ve yurtdışı festivaller, konseptli partiler düzenlemeyi ve güncel organizasyonların duyurularını yapmayı amaçlar.

ismail.unver@bilgiedu.net

BİLGİ Açık Kapı Kulübü

Travma ve şiddeti önleyici çalışmalar yürütmeyi ve bu alanda farkındalık yaratmayı amaçlar.

beyza.koseoglu@bilgiedu.net

BİLGİ Çizgi Roman Kulübü

BİLGİ Çizgi Roman Kulübü, çizgi roman severlerle hem ana akım hem de bağımsız çizgi romanların ve çizgi roman filmlerinin ayrıntılı okumasını, tartışmasını ve incelemesini yapmayı amaçlar. Düzenlenen workshop ve seminerlerle bir çizgi romanın nasıl yaratılabileceği konusuna eğilir. Kulüp etkinliklerinde öğrenciler bir yandan çizgi romanlar üzerine edebi analiz yaparken, diğer yandan çizgi romanların üretim, basım ve çeşitli mecralarda yayımlanması üzerine bilgi sahibi olur. Kulüp, çizgi roman okumaktan zevk alan, aynı zevki paylaşan insanlarla tanışmak isteyen veya bu ilgiyi bir adım öteye taşıyıp çizgi roman sektörüne girmeyi hedefleyenlere hitap etmeyi amaçlamaktadır.

su.sezgin@bilgiedu.net

BİLGİ Merge

BİLGİ Merge Kulübü kurumlarla işbirliği yaparak kurumsal sosyal sorumluluk kavramı ekseninde bilinçlendirme amaçlı projeler geliştirmektedir.

melisa.simsek@bilgiedu.net

BİLGİ Moda ve Trend Kulübü

İnsanların moda ve trend olabilecek her türlü olgu, materyal, tarz, yaşam biçimi gibi konular hakkında çok daha bilinçli olmaları için çalışır. Modanın hayatın büyük bir parçası olduğu gerçeğinden hareketle sadece giyim alanında değil, her alanda insanlar üzerindeki etkisini ve nasıl daha iyi kullanılabileceğini göstermeyi hedefler. Trendlere nasıl yön verilebileceğini göstermek ve herkesin modada yaratıcı olabileceğini kanıtlamak amacıyla etkinlikler düzenler. Sosyal sorumluluk faaliyetleriyle moda alanında farkındalık yaratmayı amaçlar.

dilek.bilge@bilgiedu.net

BİLGİ NAR

BİLGİ NAR, mağduriyetler, ekoloji ve dayanışma hakkında çalışmaktadır. Yaşanan mağduriyetlere pratikte çözümler üretmenin yanı sıra, bu mağduriyetlere sebep olan nedenler hakkında öğrencilerin özgürce tartışmalar yürütebileceği ve vizyonlarını genişletebileceği bir platformdur.

yaren.karadas@bilgiedu.net

BİLGİ Sos-K Sosyal Sorumluluk Kulübü

Sosyal sorumluluk alanında çeşitli STK ve vakıflarla ortak çalışmalar yapar ve kendi özgün sosyal sorumluluk aktivitelerini düzenler. Sosyal sorumluluk bilincini artırmak ve toplumsal farkındalığı üyelere aşılamak amacıyla kurulmuştur.

Ayca.gundag@bilgiedu.net

BİLGİ TOG

Toplumsal barışı sağlamak ve gençlerin birbirinden öğrenebileceği alanlar oluşturmak için çeşitli sosyal sorumluluk projeleri üreterek toplumda fayda sağlamayı amaçlamaktadır. ummugulsum.bayhatun@bilgiedu.net

BİLGİ’li Kartallar

Üniversiteli Beşiktaşlıları tek bir çatı altında toplamayı ve Beşiktaş’ın yer aldığı her türlü etkinlik için organize olmayı hedefler.

burak.emanet@bilgiedu.net

BİLGİ’li Patiler

İstanbul Bilgi Üniversitesi kampüslerinde, sokaklarda ve ormanlarda yaşayan sokak hayvanlarının barınma, sağlık, beslenme ve gerekli diğer ihtiyaçlarının karşılanması adına faaliyetlerde bulunmayı amaçlar. Üniversite öğrencilerini hayvanlar konusunda bilgilendirmeyi hedefler.

doruk.temizkanoglu@bilgiedu.net

BİLUM Kulübü

Sosyal sorumluluk bilinci ile evrensel hak ve özgürlüklere, çoğulculuğa ve çeşitliliğe saygılı, şeffaflığa ve hesap verilebilirliğe önem veren bir ekip ruhunu benimser. Ülke ve dünya sorunlarına duyarlı, her canlının yararını gözeten, yaşadığı çevrenin kalkınmasına ve gelişmesine katkıda bulunan hizmetler sunmayı amaçlar. Bu doğrultuda projeler geliştirir ve etkinlikler düzenler.

Nazli.yazar@bilgiedu.net

Kolay Talk Community

Kulübün temel amacı, farklı kültürleri tanımanın ve kültürel çeşitliliği yaymanın yanı sıra öğrenilen yabancı dili geliştirmektir.  Öğrencilerin dil öğrenirken aynı zamanda eğlenmelerini hedefler.

Osama.alqadah@bilgiedu.net

Seramik Kulübü

Seramiğe ilgi duyan öğrencilerin haftada bir buluşup birbirlerine bildiklerini öğretebileceği bu külüp, öğrencilerin üretim laboratuvarının seramik ile üç boyutlu baskı gibi farklı medyumlarını bir araya getirebilecekleri ve BİLGİ dışından davet edilen seramik sanatçılarından eğitim alabilecekleri bir alan yaratmayı amaçlar.

feryal.cezayirli@bilgiedu.net

UA Uni BİLGİ

Galatasaraylı öğrencileri aynı çatı altında toplamayı amaçlar.

Serkan.arikan@bilgiedu.net

Üniversiteli Genç Fenerbahçeliler Kulübü

BİLGİ’de okuyan bütün Fenerbahçeli öğrencileri kulüp çatısı altında toplayarak toplu organizasyonlar gerçekleştirmeyi, birlikte maçlara gitmeyi ve sosyal etkinlikler düzenlemeyi amaçlar.

boran.dalkara@bilgiedu.net

Warders of BİLGİ

Warders of BİLGİ Motosiklet Kulübü, gençlerin motosiklete yönelirken doğru ve bilinçli bir şekilde bu işe başlamalarına destek olmak, üniversitedeki genç motosiklet sürücülerini bir araya getirmek, birlikte çeşitli etkinlik ve sosyal sorumluluk projelerine imza atarak motosiklet kültürünü yaşatmak için kurulmuştur.

vala.onengut@bilgiedu.net